Utilizamos cookies para mejorar nuestros servicios analizando sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Accept More information

Turisme

Gaudeix del nostre
Vídeo
 

Projectes Ajuntament

Guardamar de la Safor

La noche de las Animas  y La Alquerieta del Terror

Poble xicotet però amb molt d'encant.

Guardamar us espera!

Situat a la comarca de la Safor, a la vora del mar Mediterrani, ben comunicada per carretera i ferrocarril,  es troba  a 75 km de la capital València i a 120 km. de la ciutat d'Alacant ón es troben els principals aeropuerts. La superfície és completamente plana i l'únic accident de relleu es la costa baixa i arenosa, formant una plata de 500 m..  amb una gran qualiat i neteja tan en la sorra com en les seus aigües dotada de serveis i accesible.

 

El terme municipal de Guardamar de la Safor limita amb els seguents localitats: Daimús, Gandía, Bellreguard i Miramar todes elles de la província de València.  Amb una molt poca distància d'altres localitats turístiques com Dénia a la província d'Alcant o Cullera en la de València.

 

També coneguda como l'Alquerieta. Antiga alqueria andalusí,  passada la reconquesta va conservar la seva població fins   l'expulsió dels moriscos en 1609, data en la què contava amb quasi un miler d'habitants. Pràcticament despoblada en les dècades següents, va  pasar a ser possessió dels Borja  i més tard  fou adquirida pel comte de Trénor. 

 

Basada tradicionalment en l'agricultura. L'aigua  per al reg procedeix del riu Serpis i de pous, els  cultius predominants tarongers, tomaques i hortalisses.

  • Església Parroquial. L'edificio de l'església, què és anexa de la parròquia de Miramar, es va construir al siglo XVII i es va reformar al XIX. Està dedicada a Sant Joan Baptista patró de Guardamar i la Mare de Déu de la Llet..

FESTES PATRONALS

- 15 d'agost  Mare de Déu de la Llet.

- 23 de junio Les fogueres de sant Joan. Una vegada finalitzat el sopar de "baix braç", es realitzen fogueres en la playa per tal de complir amb la tradició que marca la nit màgica. Correfocs y batukadas amenitzen esta nit.

Els actes festius i culturals comencen el dia 11 d'agost i es prolonguen fins el dia 15 ambdòs inclosos.  Però els caps de setmana d'agost anteriors a la data es realitzen múltiples acte en els que cal destacar des de paelles gegants, jocs per a xiquets, desfileda de Moros i Cristians, concertos, etc.

- 9 de octubre dia de la comunidad.  A Guardamar concentració de Motos Clàssiques..

- 31 d'octubre la nit de les ànimes.  Xicotets i majors s'uneixen, per a que tots plegats recorrer els carrers de Guardamar.

ON DINAR.

- Existeixen dos restaurantes de reconegut prestigi: Restaurant Arnadí,  Restaurant Francés de d'alta cuina amb un gran comedor i un preciós jardí on els teus dinars  o sopars seran una delícia. Tracte exquisit, alta cuina per a degustar en un lloc immillorable i la Casa Gran, restaurant italià amb aire rústic situat al palauet del s. XVII.

 A més a més, existeixen varis bars i restuarant on dinar o sopar, així com altres servicis Geladeria o pera pendre una copa.